РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

English Български

Новини

Проведе се първо заседание на РИК 01-Благоевград

 

rik 02

Днес, 13.08.2022 г., се проведе първото заседание на РИК - Първи изборен район –Благоевградски за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., назначена с Решение № 1224-НС на ЦИК.
На първото заседание приветствие отправи областният управител Николай Шушков, който пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация, за да може изборният процес да бъде честен, справедлив и законосъобразен. Също така, областният управител изрази благодарност към последния състав на Народното събрание, че не измени Избирателния кодекс в последния момент и по този начин ще се работи с утвърдени правила. Той подчерта, че адмирира и машинното гласуване, което ще остане в секциите с над 300 избиратели, защото така работата на секционните комисии и на РИК се улеснява, а и съмненията за манипулация се свеждат до минимум.
Николай Шушков изрази благодарност към политическите партии и коалиции в областта, че веднага постигнаха съгласие по отношение на състава и ръководството на РИК и излъчиха компетентен и професионален състав.

Слави Христов е назначен за заместник областен управител на област Благоевград

S Hristov zam-ou

Слави Христов е назначен за заместник областен управител на област Благоевград
Със Заповед №КВ-636 от 12 август 2022 г. на министър – председателя Гълъб Донев, за заместник областен управител на област Благоевград е назначен Слави Христов. Кабинета на заместник областния управител е /ет. 4 в сградата на Областна администрация Благоевград/.

Среща на областния управител Николай Шушков с районния мюфтия Осман Кутрев

 

 

мюфтия 5

Областният управител Николай Шушков днес проведе среща с районния мюфтия Осман Кутрев и секретаря на Районното Мютфтийство Ибрахим Мутаджиков.
Районният мюфтия Кутрев представи накратко функциите и дейността на Районното мюфтийство и изрази своята сърдечна благодарност за добрата работа с Областна администрация през годините. Той пожела на новоназначения областен управител много успехи и спокойствие в работата. Областният управител, от своя страна, подчерта, че в областта има взаимна толерантност между различните вероизповедания и увери, че ще продължи да се работи в тази посока.

Областният управител Николай Шушков се срещна с кмета на Община Благоевград - Илко Стоянов и с председателя на Общински съвет - Благоевград

 

 

среща кмет областен 2Днес областният управител на област Благоевград - Николай Шушков и кметът на Благоевград - Илко Стоянов, проведоха среща, която се състоя в Общинска администрация.
По време на срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи работното взаимодействие между ръководените от тях институции и бе акцентирано на административни насоки, свързани с по-ефективното работно взаимодействие. Обсъдени бяха и актуални теми за състоянието и развитието на региона.
Още при встъпването си в длъжност областният управител на област Благоевград заяви, че лично ще посети общинските центрове, за да представи приоритетите на правителството и да бъде информиран за проблемите на територията на областта.

среща тасков
По-късно днес, Шушков проведе работна среща и с председателя на Общински съвет Благоевград - Радослав Тасков. И двете страни декларираха желание за съвместна работа и решаване на належащи проблеми.
Областният управител Николай Шушков обеща пълно съдействие на всички държавни институции, относно провеждането на избори за Народно събрание, насрочени за 2 октомври 2022г.