РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

официален сайт bg

ROADTRIP BLAGOEVGRAD

 Уважаеми Дами и Господа,
По молба на организаторите Ви каним да участвате в “ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИНДУСТРИЯ В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД 2022”, част от «НАЦИОНАЛЕН БИЗНЕС ФОРУМ 2022», който ще се проведе на 22.02. (вторник) 2022 година, в рамките на «СЕДМИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИНДУСТРИЯ 2022» - инициатива на ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ.
Тема: “Европейска зелена и дигитална индустрия”
Организатор: Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени Бизнес Клубове (ОБК), със специалната подкрепа на Европейската комисия.
Дата и час: 22.02. (вторник) 2022 г. от 16.00 часа
ВНИМАНИЕ: Участието във форума е БЕЗПЛАТНО.
На всички участници във форума ще бъде издаден специален сертификат за преминато обучение, свързано с Европейските политики за развитието на Европейска зелена и дигитална индустрия.

Поради пандемичната обстановка, форумът ще се проведе ОНЛАЙН – линкът за събитието е https://meet.google.com/yme-qyhk-jyu

ПРОГРАМА

15.30 – 16.00 Регистрация на участниците и гостите
16.00 – 16.20 Откриване на форума


* Кратко обръщение от г-н Веселин Халачев – Председател на Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени бизнес клубове (ОБК) и член на Борда на Директорите на Европейски Алианс на Малкия Бизнес в Брюксел
* Приветствени слова от г-н Иван Иванов – Министър на земеделието на Република България (видео обръщение)
* Приветствени слова от г-н Валери Сарандев - Областен управител на област Благоевград
* Приветствени слова от г-н Ерхард Бусек – Координатор на Инициативата за югоизточно европейско сътрудничество в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE), бивш еврокомисар и вице-канцлер на Австрия (видео обръщение)

* Реч на г-жа Урсула фон дер Лайен – Президент на Европейската комисия, отправена към всички участници, ангажирани с инициативата Дни на европейската индустрия 2022 г. (видео – оригинал, на английски език с пряк звуков превод на български)

16.20 – 16.40 Първи панел: Европейски фондове и програми, упарвлявани от Европейската комисия, с директно кандидатстване в Брюксел, в подкрепа на зеления и цифровия преход на европейската икономика. Инициативатa на ЕС "Вратата към света" с бюджет от 300 милиарда евро за възобновяема енергия, инфраструктура и транспорт.
Лектори:
- Веселин Халачев - Председател на ОБК и член на Борда на Директорите на Европейски Алианс на Малкия Бизнес в Брюксел
- Проф. д-р Майкъл Фазекаш – главен координатор на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE) с Инициативата за югоизточно европейско сътрудничество (SECI)

16.40 – 17.10 Втори панел: Европейски програми, управлявани на национално ниво за новия програмен период 2021-2027 – програмите за развитие на селските региони, иновациите и конкурентоспособността, човешките ресурси, околна среда, наука и образование и др.
Европейската стратегия „От фермата до трапезата“
Стратегия на ЕС за устойчива синя икономика – мисия „Възстановяване на световния океан и води до 2030 г.»
Лектори:
- г-жа Ева Тзика – Генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на Европейската комисия
- Представители и експерти от различните Управляващи органи на съответните програми

17.10 – 17.40 Дискусионен панел: Въпроси и отговори, свързани с двата предходни панела. Дискусии за възстановяването, развитието и устойчивостта на европейската икономика – предложения, свързани с Програмата „Втори шанс“, насърчаването на предприемачеството, включително сред младите и хората на 55+, социално предприемачество, дигитализация, възобновяеми енергийни източници, кръгова икономика и др.

17.40 – 17.45 Закриване на форума

За повече информация, можете да пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и да следите официалния сайт на ОБК www.ubclubs.eu или фейсбук страницата United Business Clubs-Bulgaria .