РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Благоевград

EnglishБългарски

От региона

Областният управител се поклони пред паметта на героите дали живота си за освобождението на Петрич

NShushkov-i-kmet-Petrich

Областният управител Николай Шушков участва в отбелязването на 109 годишнината от освобождението на Петрич.
Денят на освобождението бе почетен с ритуал по полагане на цветя на паметника на капитан Никола Парапанов - освободителят на Петрич.
Областният управител поздрави всички граждани наследници на просветители и родолюбци, наследници на 125-те души от петричко доброволци в Македоно-Одринското опълчение.
Говори за развитието и просперитета на Петрич, като един от основните икономически, туристически и културни центрове на Област Благоевград.
Пожела на гражданите, на най-южния ни град, да бъдат здрави, да пазят мъдростта и завета на дедите ни за обединение в името на голямата национална кауза – развитието и възхода на България!

Областният управител се поклони пред паметта на героите дали живота си за освобождението на Разлог

Razlog1

Областният управител Николай Шушков участва в отбелязването на 109 годишнината от освобождението на Мехомия (днешен Разлог).
Официалната програма започна с тържествена Света литургия в църквата „Свето Благовещение“-Разлог, отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от Неврокопската епархия.
Венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха: Николай Шушков – областен управител, от името на кмета на Община Разлог - инж. Венцислав Гърменов- зам. кмет по соц. дейности, д-р Мария Копанорва – председател на ОбС - Разлог, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, Иван Кадев- кмет на Община Банско, Костадин Загорчин – Председател на ОбС – Банско, представители на политически партии и организации, учебни заведения и признателни граждани.

Начало на кампанията по гроздобер на територията на област Благоевград

Snimka Bozukov grozdober

Областният управител Николай Шушков придружи вицепрезидента Илияна Йотова и министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при посещението им на лозовия масив на вила „Мелник“, в землището на с. Хърсово, община Сандански.
В откриването на кампанията за гроздобер участваха още ресорният аграрен заместник-министър Явор Гечев, председателят на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев, кмета на община Петрич Димитър Бръчков, кметският наместник на село Хърсово Розалина Борисова, и ръководители на регионални структури на подчинение на МЗХГ.

Прочети още...

Храмов празник Рождество Богородично в Роженския манастир

Rojenski manastirНа 08.09.2021 г. областният управител на област Благоевград Николай Шушков посети Роженския манастир, където присъства на Архиерейска света Литургия, същата бе отслужена от Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим по повод храмовия празник Рождество Богородично.
Роженският манастир е най-големият и най-старият манастир в област Благоевград, основан е през 13 в. и е втори по големина след Рилския манастир в страната. Той е един от няколкото средновековни български манастира, отлично запазен и до днес.